General Invest

 • acasa
 • sisteme
 • produse
 • servicii
 • certificari
 • clienti
 • contact


Stimati clienti compania noastra va ofera toate sistemele de stingere a incendiilor cu: apa, spuma, pulbere, CO2, inergen, FM200, abur, aerosoli, haloni.

 

                        Sisteme de stingere cu apa

 

                                                                                            SPRINKLERE

                                                                                  descarca manual sprinklere

                                                                                         

·        sprinklere SSU tip FM filet ½ sau ¾, fiola F5mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, cu declansare normala, montaj cu capul in sus.

·        sprinklere SSU tip FM filet ½ sau ¾, fiola F3mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, cu declansare rapida, montaj cu capul in sus.

·        sprinklere SSP tip FM filet ½ sau ¾, fiola F5mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, cu declansare normala, montaj cu capul in jos.

·        sprinklere SSP tip FM filet ½ sau ¾, fiola F3mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, cu declansare rapida, montaj cu capul in jos.

·        sprinklere SSP tip FM filet ½ sau ¾, fiola F3mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, cu declansare rapida, montaj cu capul in jos.

·        sprinklere SSSTORAGE tip FM filet ½ sau ¾, fiola F3mm, F5mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, rapida sau normala, raza marita de stropire, special rafturi si depozite.

·        sprinklere SSROOM tip FM filet ½ sau ¾, fiola F3mm, F5mm cu declansare la 57ºC, 68ºC, 79ºC, 93ºC, 141ºC, rapida sau normala, raza marita de stropire, special hoteluri, case, vile, mall-uri.

                                                                                                                                                                         

                                                                      ACS-URI SPRINKLERE

                                                                         descarca manual ACS

                                                                              

   ACS-URILE APA-AER DN100, DN150, DN200 sunt aparate de control si semnalizare pentru sprinklere folosite in hale fara incalzire unde temperatura scade sub 0ºC. Acestea au rolul de stabilizare si functionre normala a acestui sistem de stingere. In general, un astfel de sistem este compus din: clapet de alarma tip apa-aer legat la un gong hidraulic, vana cu contacte electrice de semnalizare, accelerator apa-aer, compresor aer, un ansamblu de vane si by-pass permitand verificarea sistemului, vana de golire, vana de verificare, manometre de control al presiunii in amonte si in aval de clapet, presostat de alarma, camera de intarziere ce este adesea adugata daca presiunea apei in reteaua de alimentare nu este constanta astfel impiedicandu-se declansarea accidentala a gongului hidraulic si o alarma electrica legata la un detector de curgere cu semnale sonore si luminoase. Dupa montare si testare acs-ul se sigileaza cu mansonul din dotare.

   ACS-URILE APA-APA DN80, DN100, DN150,DN200 PN10/16 sunt aparate de control si semnalizare pentru sprinklere folosite in hale cu incalzire unde temperatura nu scade sub 0ºC. Acestea au rolul de stabilizare si functionre normala a acestui sistem de stingere. In general, un astfel de sistem este compus din: clapet de alarma legat la un gong hidraulic, vana cu contacte electrice de semnalizare, un ansamblu de vane si by-pass permitand verificarea sistemului, vana de golire, vana de verificare, manometre de control al presiunii in amonte si in aval de clapet, presostat de alarma, camera de intarziere ce este adesea adugata daca presiunea apei in reteaua de alimentare nu este constanta astfel impiedicandu-se declansarea accidentala a gongului hidraulic si o alarma electrica legata la un detector de curgere cu semnale sonore si luminoase. Dupa montare si testare acs-ul se sigileaza cu mansonul din dotare.

 

                                                                                                 DRENCERE

   

·        drencer SSP tip FM filet ½ sau ¾ , montaj cu capul in jos.

·        drencer SSU tip FM filet ½ sau ¾ , montaj cu capul in sus.

·        drencer perdea tip FM filet ½ sau ¾ , montaj cu capul in jos sau in sus.

 

                                                                    VANE ELECTROMAGNETICE

 

  Aceste vane au rolul de a controla miscarea apei intr-un sistem de drencere, ele pot fi comandate de centrala sesizoarelor de fum sau flacara, butoane de alarmare sau actionare manuala cu impuls electric. Vanele pot fi comandate in doua tipuri, OPEN sau CLOSE si au diametre nominale cuprinse intre DN50-DN80-DN100-DN150-DN200 pana la diametre foarte mari DN600. Presiunea nominala poate fi ceruta din fabrica la dorinta clientului, cele mai frecvente sunt PN10/16.   

 

                                                                        DUZE ATOMIZARE APA

 

                  Instalatia de stingere cu apa de inalta presiune tip FMH2O este un produs nou pe piata din Romania ce se caracterizeaza in primul rand prin viteza foarte mare de stingere a incendiului, folosind o cantitate mica de apa. Presiunea apei la duza de stropire este de 100 bari. Instalatia de stingere cu apa atomizata este compusa in principal din tanc stocare apa, butelii cu azot de presurizare a apei ( presiunea azotului in butelii este de min. 200 bari) retea de tevi de distributie a apei si duze de descarcare speciale.

 

Echipament de producere a spumei aeromecanice GIX100 VENTURII

 

                              Echipamentul de producerea a spumei aeromecanice sub presiunea apei cu ajutorul mixerului de proportionare este compus dintr-un tank de otel cu membrana interioara, un tub venturii, o serie de robineti de umplere, golire, aductiune apa si spuma, filtre. Acest echipament complex de producere a spumei aeromecanice are rolul de a asigura necesarul de agent de stingere in caz de incendiu. El are rolul de a produce o spuma de buna calitate intr-un timp foarte scurt astfel incat incendiul sa poata fi stins cu repeziciune fara a provoca daune si pierderi de vieti omenesti. Acest sistem este folosit pentru protejarea obiectivelor mari cum ar fi: depozite de carburanti, statii de transvazare combustibili, rafinarii, platforme petroliere, garaje si depozite , hangare, fabrici. Tankul de producere a spumei poate fi comandat in mai multe tipuri, in functie de capacitatea de incarcare, pozitia de montaj orizontala sau verticala, presiune, debit.,etc

Proiectarea intregii instalatii inclusiv cea de stingere se va face de catre personalul nostru calificat si certificat TUV CERT ISO9001. Punerea in opera si testatea instalatiei se va face gratuit la sediul beneficiarului. Garantia, postgarantia si serviceul vor fi asigurate nonstop de catre echipa noastra mobila.

 

                                             

Sisteme de stingere cu gaz

 

Sistemele de stingere cu pulberi, gaze si aerosoli – sunt utilizate in spatii unde apa ar avea un effect distructiv : arhive, camere de servere, muzee. Desi pretul lor este superior celor cu apa, efectul obtinut este mult mai bun in conditiile in care nu sunt afectate obiectele protejate.

Sistemelede stingere uzuale sunt cu ECARO(pentafluoretan), FM 200(heptafluoretan), PROINERT ( gaze inerte), CO2 ( dioxid de carbon). In functie de specificul obiectivului, de volumul spatiului protejat si de frecventa teoretica a descarcarilor sistemului se opteaza pentru un anumit sistem de stingere.

De exemplu, pentru o camera de server se poate opta pentru ECARO-25 sau FM 200. Este avantajos faptul ca butelia poate fi montata chiar in spatial protejat, ocupand un volum mic, fara conditii speciale. O caracteristica foarte importanta este ca declansarea instalatiei nu afecteaza sanatatea personalului care este surprins in acea incapere.

Pentru incaperi cu volume mai mari ( arhive, muzee, depozite), se recomanda folosirea sistemului PROINERT, care duce la un cost mai mic pe mc de spatiu protejat si are cheltuieli reduse de reincarcare. Pentru dpozitarea buteliilor este necesar un spatiu in afara zonei de lucru. Si sistemele de stingere cu CO2 necesita conditii speciale de montare a buteliilor in exterior.

De asemenea, anumite echipamente electronice pot fi afectate ca urmarea scaderii bruste a temperaturii in zona protejata imediat dupa declansarea sistemului.

Dar pentru instalatii cu declansare frecventa (ex:o masina pentru prelucrarea metalelor prin electroeroziune) este o solutie optima.

Tehnologiile moderne permit unei cladiri sa devina “inteligenta” si sa poata reactiona prin sistemele proprii de control si comanda automata la un eveniment de tipul incendiu local.

Tendinta actuala este de a interconecta toate aceste sisteme intr-un ansamblu unitar de gestiune a resurselor unei cladiri, astfel incat sa existe o actiune automata la diverse evenimente perturbatoare, cum ar fi incendiu, fara a necesita neaparat o prezenta umana. Tehnologiile informatice, integrate in sisteme specializate de preavertizare si stingere a incendiilor , vor permite ca in viitor cladirile in care ne desfasuram activitatea sa devina mult mai sigure.

 


acasa           sisteme           produse           servicii           certificari           clienti           contact